page-header

Online B2B: Kenya

TAMAMLANDI

‘’8-10 Şubat 2021 tarihinde’’ Züccaciye Sektörü Türkiye-Kenya İkili İş Görüşmeleri’’ etkinliğimizi gerçekleştirdik. Ayrıntılı Bilgi için lütfen tıklayın

Türkiye – Kenya Sofra Ve Mutfak Eşyaları Dış Ticareti

Mobilya & Ev Eşyaları ürün grubu gelirinin 2020 yılında 90 milyon $’a (Amerikan Doları) ve 2025 yılında, pazar hacminin 202 milyon $’a ulaşması öngörülmektedir. Kenya’da orta sınıfın genişlemesiyle züccaciye ve ev eşyaları, otomotiv, dayanıklı tüketim malları, mobilya taleplerinin artması; gıda işleme ve makine, inşaat, bankacılık, bilgi teknolojileri ve iletişim, turizm ve perakende, eğitim, sağlık ve eğlence sektörlerinin büyümesi beklenmektedir.

Kenya Hakkında

Kenya ya da resmî adı ile Kenya Cumhuriyeti, Afrika kıtasının doğu kısmında yer alan bir ülkedir. Ülkenin sınır komşularını (kuzeyden saat yönünde ilerlendiğinde) Etiyopya, Somali, Tanzanya, bir kısmı Victoria Gölü ile olmak üzere Uganda ve Güney Sudan oluşturmaktadır. Bunun haricinde ülkenin güneydoğusunda Hint Okyanusu yer almaktadır. Ülkenin en büyük şehri Nairobi’dir.

Nüfus: 47.564.296 (2019)
Başkenti: Nairobi
GSYİH (SAGP):
Toplam: 206.532 Milyar $ (2020 Tahmini)
Kişi Başı: 4.071 $ (2020 Tahmini)

Tarih: 08-11 Şubat 2021
Saat: 09:00 – 18:00